7.10.2022 08:33
LePy MU18 (2006-2007)

Urheilijan ensiapu

Jokainen pelaaja törmää jossain vaiheessa uraansa erilaisiin vammoihin, jotka vaativat hoitoa. Aina paikalla ei ole ammattilaisia, ainakaan kovin nopeasti. Niinpä jokaisella pelaajalla pitäisi olla tietämys siitä, kuinka toimia loukkaantuessa, tai kohdatessa loukkaantuneen pelaajan. Mitä nopeammin oikea ensiapu annetaan, sen nopeammin myös toipuminen alkaa.


Oheisten linkkien kautta löydät uusimmat suositukset urheiluvammojen ensiapuun, sekä runsaasti tietoa urheiluvammojen ennaltaehkäisystä.

https://terveurheilija.fi/terveydenhuolto/urheiluvamman-ensiapu/

https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00909


Ennaltaehkäisyn kannalta saatat hyötyä puhelimeen asennettavasta ilmaisesta sovelluksesta Get Set - Train Smarter, joka opastaa lajikohtaisesti erilaisia harjoitteita. Löydät sen Google Playsta ja Appstoresta. Sovelluksesta on myös suomenkielinen versio.


Olisi hyvä, että jokaisella pelaajalla olisi aina mukana treenikassissa seuraava perusvarustus: pikakylmäpakkaus, laastareita, idealside, rulla haavateippiä, desinfioivia haavapyyhkeitä ja särkylääkettä (parasetamolia). Nämä mahtuvat repun sivutaskuun eivätkä paina juuri mitään.